onsdag 31 augusti 2016


Star Trek den 8 september kl 19.00!


Den 8 september 2016 är det 50 år sedan det första avsnittet av Star Trek sändes i USA. Detta firar vi med att visa premiäravsnittet Star Trek The Original series S1E1 ”The Man Trap”
och ytterligare ett avsnitt utvalt av Roger Wilson: Star Trek The Next Generation S6E21 ”Frame of Mind”
Star Trek baseras på Gene Roddenberrys optimistiska framtidsvision där mänskligheten övervunnit rasism, fattigdom och krig på jorden. De centrala rollfigurerna som Kirk,  Spock, Scotty och Bones tillhör en stjärnflotta som utforskar galaxen, finner nya världar och möter nya civilisationer… ”where no man has gone before”.
Start Trek har under åren genererat sex TV-serier och tretton långfilmer, varav den senaste filmen Star Trek Beyond hade premiär den 22 juli. I början på 2017 kommer en ny TV-serie som döpts till Star Trek Discovery. Det är den första nya TV-serien på 12 år.

Avsnitt 2 är valt av Roger Wilson. Utöver att vara programledare i P1 kulturradion och tidigare Kino i P3 så skriver han en Star Trek blog där han ser igenom och recenserar allt som finns i Star Trek väg , alla filmer och alla tv-serier, under namnet startrekathon.com. 
I biljettpriset ingår DVD-boxen av Star Treks första säsong!
Visas: 8 september kl 19.00
Längd: 46 min per avsnitt + paus
Biljetter: 100 kr inkl. DVD-box





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar